„Komšimetar“ – kviz za dobre komšije

0
824

„Komšimetar“ kviz je razvijen u okviru projekta Misije OEBS-a u Srbiji „Borba protiv nasilnog ekstremizma i pretnji radikalizacijom u Srbiji kroz rano upozoravanje i preventivno angažovanje u zajednici“.

Cilj ovog poduhvata mladih predstavlja podizanje svesti vršnjaka i građana o važnosti interkulturalizma kroz edukativni i zabavni online kviz. Kroz implementaciju niza aktivnosti, mladi su bili uključeni u razvoj sadržaja kviza. Osim toga, učesnici su stekli znanja o interkulturalnom okviru zemlje, različitim aspektima kulture i veštinama potrebnim za razumevanje i promovisanje koncepta interkulturalizma u svakodnevnom životu.

Ovakve vrste radionica kreiraju slobodan prostor za zajedničko razmišljanje o konceptu interkulturalizma, etničkim, kulturnim, religioznim, rodnim i drugim identitetima, o borbi protiv predrasuda, stereotipa, segregacije, jednakim mogućnostima u obrazovanju, slobodi veroispovesti, ispoljavanju drugačijih mišljenja, stavova, poštovanju ljudskih i manjinskih prava pojedinaca/ki, grupa i kolektiva.

Pored radionica i razmene iskustava koje su realizovane u Novom Pazaru, Prijepolju, Priboju, i Bujanovcu, i u kojima je učestvovalo preko 100 učenika, učesnici su takođe održali vršnjačke radionice u svojim školama i pozvali svoje vršnjake da uzmu učešće u kvizu.

Sam „Komšimetar“ predstavljaće jedan od korisnih alata u promociji multikulturalnosti među mladima u budućem periodu

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Upisite svoje ime