Gradske vesti

Obuka stručnih saradnika na temu “Veštine za adolescenciju”

Obuka stručnih saradnika na temu “Veštine za adolescenciju” koji se tiče prevencije rizičnih ponašanja, narkomanije i nasilja adolescenata u Novom Pazaru je počela danas u O.Š. “Bratstvo”.

“Cilj ovog seminara je zapravo da mladi steknu veštine, da nauče da se bore sa izazovima savremenog života, da pojačaju svoje samopouzdanje, da upoznaju svoje emocije, da nauče kako da odgovorno donose odluke da bi izbegli rizično ponašanje, nasilje, upotrebu droga i sl.”, istakla je psihološkinja, nacionalna trenerica i konsultantica UN-a u brobi protiv droga, Spomenka Ćirić Janković. Seminar će biti održan u 180 škola širom zemlje, a osnovna škola “Bratstvo” je dobila priliku da bude jedna od njih.

”Ovaj seminar za mene znači neka nova znanja koja ću moći da implementiram u radu sa adolescentima kao pedagog u jednoj osnovnoj školi, tako da smatram da ću na ovoj obuci naučiti neke nove mehanizme, postupke koje ću moći uspešno da primenim u svom radu sa učenicima”,  rekla je Emina Softić Sadiković, prosvetna radnica i polaznica seminara.

”Ovaj seminar je od veoma velikog značaja, kao koordinator celog programa “Veštine za adolescenciju”, kako se obuka i zove, rekla bih da smo veoma ponosni zbog toga što smo odabrani za domaćine, kao škola “Bratstvo”. U pitanju je 180 škola iz cele zemlje, a mi smo baš jedna od njih”, dodala je koordinatorka i psiholog osnovne škole “Bratstvo”, Aldina Pramenković.

Polaznici seminara su uglavnom prosvetni radnici i stručni saradnici, ističu da će im stečeno znanje značiti, kao i da će ga primeniti u radu sa mladim adolescentima i učenicima.

Ovaj seminar trajaće dva dana, a do kraja godine će se održavati seminari, nakon čega se kreće sa primenom programa.

Ovaj program implementira Ministarstvo prosvete u saradnji sa kancelarijom Ujedinjenih nacija (UN) za borbu protiv droga.

Redakcija

Dodaj komentar

Kliknite ovde da biste postavili komentar